Back to All Events

VM i Frankrig


Kan du allerede ro kajak? Kunne du tænke dig et anderledes kajakeventyr?

Læs dette skrift og kontakt Henning eller Emma!

 https://www.canoeicf.com/canoe-ocean-racing-world-championships/saint-pierre-de-quiberon-2019

OCEAN RACING WORLD CHAMPIONSHIPS
9 - 15 September 2019
SAINT-PIERRE DE QUEBERON, France

 Hvad er et surfski stævne? Hvis du endnu ikke ved hvad surfski er, så er du bagud. Den ‘nye’ kajak-gren har nærmest vokseværk. Et stævne går ud på, at man ror fra A til B, som er en distance på ca. 22-25km. Man ror i den retning, vinden og bølgerne går. Dvs. at punkt A og B muligvis er bestemt, men om man ror fra A til B eller modsat, bestemmes oftest aftenen før løbet. Der er forskelligt, om man starter på standen, i knæhøjde eller i siddende i sin surfski, det samme gælder målgang.

 

Hvordan lærer jeg at ro Surfski? Selv habile sprintere bliver reelt udfordret ift. at ro i bølger og lære at surfe. Man skal lære at trives på havet, i bølger, kunne entre sin surfski og gerne nå at få en fornemmelse for at surfe. Bare det at ro i en surfski, at få kilometer på havet, tæller utrolig meget. Et VM godt kan komme til at foregå på fladt vand, så man skal kunne det hele. Vi kan anbefale, at du melder dig ind i en klub, der har surfski og opsøger surfski miljøet fx. via Facebook grupper, klubber eller personer du kender. Der er en lang række af events og løb, hvor du både kan lære, race, surfe og få stævne erfaring inden VM.

Udstyr: Vi anbefaler du som minimum køber et par lange neopren bukser og en farveglad redningsvest, evt. en kort version af din pagaj.

 

Udtagelse og klasser Der har indtil nu ikke været udtagelseskriterier. Men der er begrænsede pladser (læs ‘klasser’). Hvis nogen skal skæres fra, bliver det vurderet ud fra atletens erfaring indenfor surfski og niveau. Der er dog mulighed for, at man stadig kan ro, selvom man ikke stiller op til det officielle VM. Til EM var der 8 kvinder fra Spanien til start. 2 var officielt udtaget, de andre 6 stod længere tilbage ved starten, og var dermed ikke med i det officielt stævne men roede med. I masterklasserne har det indtil nu ikke været et limit på antal udøvere.

Der har tidligere været et motionsløb tilhørende stævnet. Mere info følger læs evt. https://www.canoeicf.com/sites/default/files/canoe_ocean_racing_rules_2019_final_draft.pdf

 Klasserne

Junior dame og herrer (2 pladser fra hvert køn)

U23 dame og herrer (2 pladser fra hvert køn)

Senior dame og herrer (2 pladser fra hvert køn)

 Hvor meget koster det?

Surfski har det privilegie at være 100% selvorganiserede. Det skaber visse økonomiske fordele, da man selv kan bestille fly, hotel mm. som man har lyst til. Vi håber på at samle det danske hold under så få tage som muligt.

Det tager ca. 18 timer at køre derned. Vi regner stærkt med at organisere en fælles trailer med svenskerne. Du kan regne med et ophold fra d. 9-15 sep., da man i surfski arbejder med timegab på flere dage, for at finde den bedst mulige dag at afholde løbene.

 Hvordan skaffer jeg en surfski?

Du kan helt sikkert leje. Det er noget arrangørerne skriver ud om. Det forventes mindst at koste 150Euro for lån af båd. Du skal selv gøre noget for at skaffe en båd. Tal evt. med en forhandler i Danmark om en god aftale eller meld dig ind i en klub, så du kan få trænet i den båd, du skal ro stævne i. De prof har flere forskellig både i forhold til vejret. Så privilegerede er vi ikke. Vi har typisk én båd med, vi ved vi kan sidde i i alle typer af forhold.

 Hvordan bliver VM organiseret? Frankrig er erfarende surfski arrangører. Vi er absolut sikre på, at det bliver godt organiseret og succesfuld gennemførelse. De store stævner plejer at være enormt hyggelige og sociale events, hvor dagene bliver brugt på at køre shuttels, ro downwind, teste ruten, sole og samle energi til løbet.  

 Stævner og Events før VM

·        Surfski Spring camp 3-5 Maj. En kursusweekend for begyndere og etablerede (Gotland, Swe)

·        Bellevue Ocean Race den 8. juni. (Klampenborg Kajakklub)

·        Agger Athlon 5-7. En aktiv- familiefestival med mulighed for stævne og mange andre vand aktiviteter - (Agger)

·        Amager Rundt 3. august.

·        DM i Ocean Race i Nibe 17. august (Nibe Kajakklub)

·        Kronborgløbet Helsingør-Gilleleje 24. august (Krogen kajakklub)

·        WATERZ 6-8. september. Skandinaviens største vandsportsfestival med mange andre sportsgrene. Der bliver stævne lørdag eller søndag. (Hvide Sande)

·        VM i FRANKRIG 9-15 september

 

Har du spørgsmål så kontakt os

Henning Hansen, Klampenborg Kajakklub, hh@kajakhaj.dk

Emma Broberg, Skovshoved Kajakklub, erbroberg@gmail.com

Udtagelser pr. 5 Marts 2019

 

 Udtagelser

U18

-

 

U23

-

 

Senior

Dame Senior SS1

Emma Broberg, Skovshoved Kajakklub

 

Herrer Senior SS1

Peter Rohde, Klampenborg Kajakklub (Med forbehold for andre seniorer af højt niveau vil deltage 50+)

 

 Master

Master Herrer +60 SS1

Henning Hansen, Klampenborg Kajakklub

Flemming Svendsen

Earlier Event: September 7
Tour De Gudenå
Later Event: October 20
IPP3 I Skovshoved