Kronborgløbet 2019 - Graffiti-malerne går amok

Så blev årets Kronborgløb 2019 afholdt. Det blev en mindeværdig affære der sætter streg under at Kronborgløbet er en fantastisk stævne, og at klubben i fremtiden vil ændre sig reelt, men forhåbentlig kun på ydersiden.

Overlevede Kronborgløbet pga. surfski?

’Overlevede Kronborgløbet pga. surfski?’ er en lidt fræk antagelse. Men der kan dog være sandhed i det. Jeg har gennem min barndom oplevet at løb uddør, fordi stævnet år efter år bliver ramt af dårligt vejr.

Husker nogen Juleræs i Hvidovre Kajakklub? Her skulle man ro 13 km., der var fadølsanlæg i fællessaunaen og banko i den store stue? For mig står dette stævne som et mantra om at være en lidt for lille pige der skulle se nøgne mænd, der med en serviet placeret foran deres klokkeværk skulle ud og vande af eller tage endnu en svømmetur i det iskolde vand – Sikke et event!!! Men dårlige forhold år efter år, fik det centrale til at forsvinde, Kajakdelen, og løbet døde.  

Jeg hørte at Kronborgløbet også har været presset pga. dårligt vejr, der gjorde at deltagerne blev ’skræmt’ væk. Kronborgløbet har de sidste mange år stået for DM i Ocean Race, da deres løb og placering er perfekt til surfski. Jeg har lidt svært ved at læse resultatlisten helt perfekt, men jeg tæller ca. 25 surfski, 3 havkajakker, 15 turkajakker ved årets Kronborgløb, dette til trods for at det ikke var et DM i surfski i år, men et DM i turkajak.

Jeg siger ikke at surfski har reddet Kronborgløbet, men jeg tror det har gjort Kronborgløbet en tjeneste og gjort det langt mere robust ift. deltagerantal, hvilket er fedt! For vi vil gerne fortætte med at ro dette skønne løb i Helsingør!  

Med Surfski til start kan INTET stoppe KRONBORGLØBET!

Med Surfski til start kan INTET stoppe KRONBORGLØBET!

Årets Kronborgløbet

I år var vejret ikke et problem. Der var fuld sol og der var ingen vind, strøm eller bølger der var dominerende nok for at kunne sætte retning for løbet. Derfor blev retningen; ud-og-hjem. Surfski og havkajak skulle bare ro til Hornbæk og tilbage. Turkajakkerne skulle lige op og løbe to gange.

Graffiti på klubhuset og Gratis kage

Der var mange chok beskeder til skippermødet inden start.

Der var grin og entusiasme da Anders fra Krogen forklarede at ALLE skulle skrive deres autograf på klubhuset med graffiti maling, når de kom ind! Sikke en ide! Det var en ide jeg sad og tænkte lidt over på de 23 km. ’hvordan skal jeg skrive mit navn? ’ og tanken ’har Krogen virkelig gennemtænkt denne vanvittige ide?’ . Resultatet kan i se på billederne og jeg tror alle gik til sprayflaskerne med entusiasme. Det er ikke hver dag man kan tilføje graffitimaler på sit CV.

Det blev æblekagen der talte til mig ;)

Det blev æblekagen der talte til mig ;)

Deltagerflokken blev til gengæld stumme da Anders fortalte at der ville være gratis kage og sandwich efter løbet! Det var Birgit fra Krogen der fik en klapsalve i gang. GRATIS KAGE! Det er altså ikke ofte at man møder dette til et stævne. Og lad mig sige det sådan, den kagebuffet der blev serveret var ikke en kedelig en af slagsen, og efter 23 km. så synes jeg nok at man fortjente et stykke, men hvilket et?

Kaos start og hurtige dønninger

Gik starten nogensinde? Var der ikke total massetyvstart? Jamen altså! Det var en komisk start der gik af, dog kom alle ca. 50 startende både derudaf. Store dønninger kom mod os og min tanke var ’ lad dem også være der på vej tilbage – please’. Personligt havde jeg det hårdt og træls, men fik en god hænger af Jan fra Køge og Christian fra Krogen og så var det ellers bare at bide sig fast. Så kom vendebøjen og så var det bare små 12 km. hjem. Med mulighed for surf gik jeg af hængeren og roede selv. Der var endelig bølger af lege med! Det blev aldrig kedeligt på vej hjem. Jeg blev dog lidt træt. Hvilket man vist også kan se på grafen, at både tempo og puls dalede til sidst. Dønningerne var svære at fange. Det var dønninger fra havet, så de er enormt hurtige og det kræver meget energi og timing af fange dem, og man skal forsætte med at ro for at blive på dem. Jeg fik et par enkelte, men til sidst blev jeg for træt til at satse et forsøg.

Her er data fra mit løb (Blå: fart, Rød; puls). Men der hvor vi vendet og kan se hvordan i starten, efter vendingen får fanget et par dønninger, men opgiver til sidst.

Her er data fra mit løb (Blå: fart, Rød; puls). Men der hvor vi vendet og kan se hvordan i starten, efter vendingen får fanget et par dønninger, men opgiver til sidst.

Ved målgang stod det som jeg mener alle stævner virkelig skal prioriterer, en god fotograf (jeg savnede dog lidt applausen fra Nibe ;) ).

Resultatlisten taler for sig selv. Der blev afholdt både DM i turkajak, samt afslutningen på ocean race cuppen for havkajak og surfski, hvor den samlede vinder blev fundet. Tak til Dansprint der er sponsor af ocean cuppen.

Kronborgløbet var igen i år en kæmpe succes, dejligt at se så mange frivillige, Anders som en alletiders stævnekoordinator. Jeg glæder mig allerede til næste år, hvor vi forhåbentlig skal opholde os i et nyt klubhus!

 

 

68825280_10156322493776479_2914326015473876992_o.jpg
68581148_498916854207449_3683149264814342144_n.jpg
68780118_2302036243214377_8529045094047678464_n.jpg