Atlet nr. 1 til VM: Emma Broberg

Foto: Erik Schultz   http://e-schultz.dk/

Foto: Erik Schultz

http://e-schultz.dk/

Det danske landshold til verdensmesterskaberne i Ocean Race 2019 præsenterer

Atlet: Emma Broberg

Alder: 30 år

Klasse: Dame Senior og SS2 mix med Anders Hart

Surfski: Nordic Kayaks, Nitro 60

Pagaj: Jantex, Gamma Rio M (Udgangspunkt 110cm. 62 grader)

Kajakhistorie: Jeg tog mine første pagajtag som 8-årig i Hvidovre Kajakklub, hvor jeg lærte at ro kajak på fladt vand. Jeg vandt mit først DM da jeg var 11 år til DM maraton (Som kun var 6 km.). Som 14-årig blev jeg udtaget til ungdomslandsholdet første gang og det blev til ca. 10 år på de danske sprint landshold, U16, U18, U21, U23 og seniortruppen, hvor jeg har konkurreret i sprintdistancerne, 200, 500 og 1000m i k1, k2 og k4. I 2015 sluttede satsningen mod OL og senior landsholdet. Siden 2016 har jeg kun konkurreret på havet.

Jeg er blevet forelsket i at ro og surfe på bølgerne, i adrenalin, i den ubeskrivelige frihed og i den leg det er at lære at surfe og ro surfski. Det har været en læringsrig udfordring at udvikle mit niveau i en ny kajakgren i Danmark, hvor få mennesker har kunnet guide mig. Jeg har siden 2016 rejst til steder i verden, der kunne lære mig noget og mødt de mest fantastiske mennesker. Jeg har repræsenteret Danmark ved EM og VM i ocean racing 2016, 2017, 2018 og nu i 2019.

Ambitioner: Niveauet til EM og VM er stærkt stigende. Jeg vil og kan ikke sætte et tal på min ønskede placering. Jeg ved at jeg har højt niveau i Skandinavien, men jeg ved også godt hvad niveauet er derude – og det er højt. Det er min lyst til at træne der driver min træning og jeg bruger i høj grad min tid på at drive sporten frem, frem for at have et ’ego projekt’ hvor min egen udvikling er vigtigst. Mit mål er at jeg kan komme i mål til VM og sige at jeg roede frygtløst og hvor jeg under kriser kunne finde flow igen.

Desuden vil jeg gøre mit til at det danske landshold bliver så godt klædt på som muligt til at kunne ro deres bedste og at både præstation og personlig udvikling skal være målet.