Amager Rundt flytter til Kajakhotellet

AMAGER RUNDT 2019 skifter Kurs

Kursen er sat mod KAJAKHOTELLET!

What a treat! At Kajakhotellet, en paddel Oase lokaliseret ved Amager Strandpark bliver Amager Rundts Hovedstad 2019.

Kajakhotellet har lækre faciliteter, bar, tagterrasse, snack, lounge, grill, massere af plads, gode faciliteter og en helt fantastisk venue til at samle eventyrlystne Amager Rundt deltagere og supportere.

Emma og Kajakhotellet har givet hånd på et samarbejde 2019!

Et samarbejde vi begge ser sindssygt meget frem til og det skal du også!

Husk at få dig tilmeldt, fra nu af tæller vi ned… kun 40 pladser tilbage!!!

Amager Rundt og Kajakhotellet har givet håndslag på et samarbejde 2019! Vi glæder os - Det skal i også!

Amager Rundt og Kajakhotellet har givet håndslag på et samarbejde 2019!

Vi glæder os - Det skal i også!

MILLERS RUN I SYDAFRIKA

Af: Flemming Svendsen, 49 år

 I januar tog Flemming på et surfski eventyr, han tog til Sydafrika for at surfe Millers Run!

“Vi kunne egentligt godt have brugt nogle hurtigere kajakker end FENN Bluefinn, Carbononology ZEST og –BOOST, som vi roede i. Helt klart en nem dag uden de store udfordringer…. - Dag to var så en helt anden sag. Mocke havde lovet os mere vind på andendagen - og det fik vi så. Vi startede første pas fra Millers point kl. 9, og nu skulle starten være fra den rigtige side. Stemningen var helt klart præget af en stor gang nervøsitet, da bølgerne nu var 2-3 meter høje. Med en vindhastighed på 10-15 m/sek. var det ikke længere Øresund vi skulle bevæge os ud i…. “

16 Countries in 3 days!

Sixteen Counties in 3 days and nearly 1000 pageviews – I AM STOKED!

Can you believe it!

The DOWNWIND DENMARK is already getting interest from all over the world!

THANK YOU everyone!

And Hello to America, Canada, Netherlands, Austria, UK, Sweden, Norway, Indonesia, Germany and Spain, Mexico, Finland, Egypt, UK, Ireland and DENMARK!

I know who some of you are!

The people I know the least about is the 238 Danish People. But OMG I am stoked you are here!

I can see what you liked, you liked the DW in DK – And I can promise that I will spend more time improving this page!

Please, do not hesitate to contact me, if you got any ideas about what this homepage should inform you about.

I hope you will keep visiting DOWNWIND DENMARK because I got so much stuff I want to share with you about 2019!

DOWNWIND DENMARK – Stay on the Wave!

Vil du ro på Landsholdet til VM i surfski?

Kan du allerede ro kajak? Kunne du tænke dig et anderledes kajakeventyr? En fed ferie i Frankrig med Surfski? Så læs dette skrift og kom med på bølgen.

 2019 ICF CANOE OCEAN RACING WORLD CHAMPIONSHIPS
9 - 15 September 2019
Nominal entries close: August 30, 2019
SAINT-PIERRE DE QUEBERON, France

 Hvad er et surfski stævne?

Hvis du endnu ikke ved hvad surfski er, så er du bagud. Den ‘nye’ kajak-gren har nærmest vokseværk, specielt ved Danmarks kystliggende klubber. Et stævne går ud på, at man ror fra A til B, som er en distance på ca. 22-25km. Ruten er ofte mellem to byer, og man ror i den retning, vinden og bølgerne går. Dvs. at punkt A og B muligvis er bestemt, men om man ror fra A til B eller modsat, bestemmes oftest aftenen før løbet. Der er forskelligt, om man starter på standen, i knæhøjde eller i siddende i sin surfski, det samme gælder målgang.

 Hvordan lærer jeg at ro Surfski?

Surfski er ikke bare bare…  Selv habile sprintere bliver reelt udfordret ift. at ro i bølger og lære at surfe. Man skal lære at trives på havet, i bølger, kunne entre sin surfski og gerne nå at få en fornemmelse for at surfe. Bare det at ro i en surfski, at få kilometer på havet, tæller utrolig meget. Af erfaring ved vi, at et VM godt kan komme til at foregå på fladt vand, så man skal kunne det hele. Vi kan anbefale, at du melder dig ind i en klub, der har surfski og opsøger surfski miljøet fx. via Facebook grupper, klubber eller personer du kender, der ror på havet. Der er en lang række af events og løb, hvor du både kan lære, race, surfe og få stævne erfaring inden VM. 

 Udstyr

Vi anbefaler du som minimum køber et par lange neopren bukser og en farveglad redningsvest, evt. En kort version af din pagaj.

 Du kan deltage I

Surfski Spring camp 3-5 Maj. En kursusweekend for begyndere og etablerede (Göteborg)

Bellevue Ocean Race den 8 juni. (Klampenborg Kajakklub)

Agger Athlon 5-7. En aktiv- familiefestival med mulighed for stævne og mange andre vand aktiviteter - (Thy)

Amager Rundt 3 august.

DM i Ocean Race i Nibe 17 August (Nibe Kajakklub)

Kronborgløbet Helsingør-Gilleleje 24 August (Krogen kajakklub)

Waterz 6-8 september. Skandinaviens største vandsportsfestival med mange andre sportsgrene. Der bliver stævne lørdag eller søndag. (Hvide Sande)

VM i FRANKRIG 9-15 september.

Udtagelse og klasser

Der har indtil nu ikke været udtagelseskriterier. Men der er begrænsede pladser (læs ‘klasser’). Hvis nogen skal skæres fra, bliver det vurderet ud fra atletens erfaring indenfor surfski og niveau. Der er dog mulighed for, at man stadig kan ro, selvom man ikke stiller op til det officielle VM. Til EM var der 8 fra Spanien til start. 2 var officielt udtaget, de andre 6 stod længere tilbage ved starten, og var dermed ikke med i det officielt stævne men roede med. I masterklasserne har det indtil nu ikke været et limit på antal udøvere. Der har været et motionsløb tilhørende stævnet, alle kan deltage i.

 Klasserne

Junior dame og herrer (2 pladser af hvert køn)

U23 dame og herrer (2 pladser til hvert køn)

Senior dame og herrer (2 pladser til hvert køn) Emma Broberg Udtaget

Mastersklasser med ubegrænset antal Henning Hansen Udtager i ___

 Hvor meget koster det?

Surfski har det privilegie at være 100% selvorganiserede. Det skaber visse økonomiske fordele, da man selv kan bestille fly, hotel/hostel/hoasting mm. som man selv har lyst til. Det ville være skønt, hvis du vil være en del af det sociale, så vi finder fælles hostel/AirB&B m.v.

Det tager ca. 18 timer at køre derned. Vi regner stærkt med at organisere en fælles trailer med svenskerne. Du kan regne med et ophold fra d. 9-15, da man i surfski arbejder med timegab på flere dage, for at finde den bedst mulige dag at afholde løbene.

 Hvordan skaffer jeg en surfski?

Du kan helt sikkert leje. Det er noget organisatorerne skriver ud om. Det forventes mindst at koste 150Euro for lån af båd. Du skal selv gøre noget for at skaffe en båd. Tal evt. med en forhandler i Danmark om en god aftale eller meld dig ind i en klub, så du kan få trænet i den båd, du skal ro stævne i. De prof har flere forskellig både i forhold til vejret. Så privilegerede er vi ikke, og vi har typisk én båd med, vi ved vi kan sidde i i alle typer af forhold, men stadig kan ro på faldt vand.

 Hvordan bliver VM organiseret?

Klubben i Saint-pierre de Queberon i Frankrig er erfarende surfski organisatorer. Vi er absolut sikre på, at det bliver godt organiseret og succesfuld gennemførelse.

De store stævner plejer at være enormt hyggelige og sociale events, hvor dagene bliver brugt på at køre shuttels, ro downwind, teste ruten, sole og samle energi til løbet.  

 Vil du være en del af holdet, eller høre mere om hvordan du kommer i gang, så vil vi gerne hjælpe.

 

Henning Hansen  hh@kajakhaj.dk

Emma Broberg erbroberg@gmail.com 

DOWNWIND DENMARK er blevet virkelighed!

Hjemmesiden som jeg, Emma B. har lavet for at skabe en side der skal samle Surfski, og gå fri af facebooks utallige opslag.

Det er en drøm der fortsætter.

En samlet platform for AMAGER RUNDT og for Surfski og Ocean Racing i Danmark.

Målet er at siden skal give information om surfski i Danmark, så sporten kan fortsætte sin vokseværk.

Målet er at et NYHEDSBREV skal udkomme ca. hver måned og samle op på det der sker inden for miljøet. Et Nyhedsbrev der i høj grad skal indenholder det i byder ind med af fif, historier og erfaringer. Så få dig tilmeldt nyhedsbrevet! Så er du med på bølgen!